... is niet overal in het land gebruikelijk. Een ander aantrekkelijk aspect is de woonomgeving. De bossen rondom het statige buurdorp Beetsterzwaag, dat begint bij Oud Beets; het merengebied bij een ander buurdorp De Veenhoop en een keur aan natuurgebieden, waarvan sommige vrij toegankelijk zijn, bieden een grote diversiteit. En dat alles aan de rand van de beide kernen of op een steenworp afstand.

De omgeving van Beets biedt onverwacht veel mooie plekjes. Hier kun je tot rust komen in het toch al jachtige leven. Daarom is onze omgeving erg in trek. Niet voor niks is er keus uit een aantal overnachtingsmogelijkheden als campings en będ & brochje (B&B). Genieten van de serene rust, of het nu met de benenwagen, boot, auto of fiets is; het kan hier.

Lees verder ...

Beets kent relatief veel woningen in het buitengebied. Dat is kenmerkend voor een vervenersomgeving. In de tweede helft van de vorige eeuw groeide Nij Beets flink. Van het oorspronkelijke Oud Beets is veel verdwenen, niet in de laatste plaats door de aanleg van de rijksweg A6. Desondanks staan in Oud Beets nog een flink aantal fraaie panden. Een deel ervan verscholen voor de argeloze voorbijganger. Diverse bouwwerken hebben een monumentenstatus.

Wonen in Beets wordt als aangenaam ervaren. Door zowel de positieve uitstraling van het dorp als door de relatief lage grondprijs zijn in Beets veel jonge gezinnen met kinderen en jongeren te vinden. Het rustige en landelijke karakter wordt breed gewaardeerd. Nij Beets biedt kinderopvang en de keus uit een openbare en een christelijke basisschool.

Het dorpse karakter dat Beets kenmerkt ...
Natuur
Wonen
index-01-fw001013.jpg index-01-fw001012.jpg index-01-fw001011.jpg index-01-fw002004.jpg index-01-fw001008.jpg index-01-fw002001.jpg index-01-fw001003.jpg index-01-fw001002.jpg index-01-fw001001.jpg